About Me

My photo
Nur Syamimi Jamaludin. Born on 16 March 1987. Servant's of Allah. A devoted wife to Mr Azrol Azizan. Ibu to Nur Iman Khadeeja. My blog my story, my rules. Any issues, do pm/e-mail me directly.

Monday, 19 January 2015

3D Scan - Girl?? Boy??

♡Assalamualaikum♡

Aku pasti semua bakal ibu mesti tak sabaq nak tau jantina baby kan?? Lagi-lagi first baby. Mesti lagi tergedik-gedik sibuk nak pi scan. hehehehe. Same goes to me. Dah tak sabaq-sabaq nak tunggu kandungan masuk usia 28 minggu sebab nak wat 3D scan.

So, 18 Disember 2014 yang lepas, aku set appoitment dengan Klinik As Salam, Seksyen 7, Bandar Baru Bangi. Klinik ne best sebab doktornya semua ramah-ramah. Memang puas hati kalau pi klinik ne. Kalau sapa-sapa nak buat 3D scan, memang aku suggest untuk ke Klinik As Salam. Boleh call untuk booking. (03-8912 9969)


Excited uolssss. Lepas habis qeja, terus balik rumah siap-siap ke klinik. Appoitment jam 6 petang. Sampai klinik memang orang tak ramai. Tapi dah booking kan, so tak payah tunggu lama-lama.





First sekali, doktor akan buat 2D scan dulu untuk tengok kedudukan baby samada sesuai atau tak nak buat 3D scan. Kalau terus buat, kedudukan tak ok, rugi la kan sebab tak dapat nak tengok jantina baby. Sambil-sambil tu doktor akan ukur baby, tengok anggaran berat, air ketuban. Alhamdulillah, semuanya normal.

Masa doktor scan awal tu, kedudukan baby seolah-olah tengah sujud, so memang nampak belakang baby ja. Hmmmmm, time tu aku ingat dah nak kena set appoitment len plak. Doktor pun cakap, ne macam kena pi jalan-jalan dulu, pastu mai balik kemudian. Suddenly, baby dah mula-mula bergerak-gerak. Yeaaaa...Dan kedudukan memang btoi-btoi cantik untuk buat 3D scan. Apalagi senyum lebaq la aku dan Mr Alon. Hehehehe....Tak sabaq nak jenguk anak ibu ne.





Hai anak ibu. Ibu dah nampak dia. Hehehehe!! Makin lama baby makin aktif bergerak. Sangat aktif. Susah doktor nak capture gambaq dia. Kena adjust banyak kali tau. Perutpun berombak-ombak dibuatnya. Awai-awai tu dapat jugak gambaq baby.

Hmmmmm..macam sapa ne? Aku or Mr Alon?

Bila dah lama-lama, mula la kaki tangan naik sampai ke muka. Haha!! Dah tak nampak dah muka baby. Yang nampak kaki tangan duk atas muka. Ala, anak ibu ne, bagi la can kat ibu ngan ayah nak tengok dia.






Masa tengah scan tu, baby banyak kali menguap. Sampai 5, 6 kali. Nampak sangat baby ne suka tidoq macam ayah dia. hehehehehe!!




 Sampai masa doktor nak tengok jantina baby. Baby pun macam tau-tau ja ibu dan ayah nak tengok dia.




Nah, sekali dia terus kangkang. Hahahahahah.. Tak sopan btoi.. Memang nampak trang tang tang girl or boy..

Girl atau boy???

Jeng...jeng...Tunggguuuuuuuu...




No comments:

Post a Comment

♡Assalamualaikum♡
Sila tinggalkan komen anda di sini..